Naturalne zdrowie



DIETA ZWALCZAJĄCA KANDIDOZĘ (grzybicę wywołaną przez Candidy)

Podstawą walki z Candidą jest przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu oraz dieta bezcukrowa. Kiedy nasze ciało odzyskuje właściwe pH, drożdże, grzyby, pleśnie przestają się namnażać. Pozostające po nich toksyny mogą zostać związane z niektórymi tłuszczami oraz minerałami i wyeliminowane z organizmu.

Poniżej prezentujemy dietę, która zwalcza grzybicę wywołaną przez Candidy.
Należy pamiętać, że węglowodany to też cukier!

I ETAP (6-8 tygodni)

PRODUKTY ZALECANE

  • Mięso, ryby (gotowane, duszone, pieczone, wyłącznie przygotowywane w domu)
  • Jajka
  • Migdały, orzechy, siemię lniane (świeżo zmielone)
  • Warzywa (gotowane i surowe): botwina, buraki, cebula, cukinia, czosnek, fasolka szparagowa, marchew, ogórek, pietruszka, por, seler, sałata, szparagi, szpinak, rzodkiewka
  • Jogurt lub zsiadłe mleko wyłącznie własnej produkcji; kozie
  • Oliwa z oliwek, olej z pestek winogron; masło nim. 80% tłuszczu
  • Napoje: woda niegazowana, herbata zielona, owocowa, ziołowa
  • Dozwolony jest sok z cytryny, grapefruitów, żurawin (bez cukru)


PRODUKTY ZABRONIONE

Produkty zbożowe (pieczywa, ciasta, makarony), ziemniaki, ryż biały, kasze, cukier, miód, owoce (czereśnie, ananas, winogrona, banany, śliwki, gruszki, słodkie jabłka, porzeczki, owoce suszone), grzyby, mleko słodkie, śmietana, produkty mleczne, sery, kawa, czarna herbata, napoje alkoholowe i piwa, produkty zawierające drożdże i pochodzące z fermentacji.


ZALECANE SUPLEMENTY
  • Probiotyki
  • Witaminy i minerały
  • Antyoksydanty
  • Proszek zasadowy

II ETAP dochodzą (6-8 tygodni)

Brukselka, bakłażan, groch, fasola, ziemniaki (w ograniczonych ilościach), gryka, kasza jaglana, quinoa, amarantus, kasza owsiana, ryż ciemny/basmati, wafle ryżowe, makaron ryżowy, chleb żytni na zakwasie lub WASA, kiwi, żurawiny bez cukru, niesłodkie jabłka, truskawki, grapefruity, melon, arbuz.

Należy przestrzegać odpowiedniego łączenia składników pokarmowych:

  • podczas tego samego posiłku nie należy łączyć ze sobą produktów węglowodanowych z produktami białkowymi i kwaśnymi owocami.
  • Produkty węglowodanowe, białko i tłuszcze powinny być jadane w ilościach umiarkowanych.
  • Podstawą naszego pożywienia powinny być warzywa (80 %) i owoce (20 %).
  • Należy całkowicie wyeliminować wszelkie składniki oczyszczone i przetworzone np.: białą mąkę, cukier, rafinowane tłuszcze, produkty zawierające sztuczne dodatki (konserwanty, barwniki, emulgatory, aromaty, antyoksydanty, słodziki).
  • Przerwa pomiędzy posiłkami powinna wynosić około 3 godzin.
  • Płyny należy przyjmować minimum pół godziny przed posiłkiem albo minimum godzinę po posiłku – a nie w trakcie jedzenia.

I i II ETAP razem trwają 3 miesiące.


Kuracja odkwaszania

  • masz reumatyzm, artretyzm?
  • dnne moczanową?
  • bolą cię mięśnie i stawy?
  • masz podwyższony cholesterol?
  • pojawia się wysoki cukier we krwi?
  • nie wiesz dlaczego? - spożywamy duże ilości środków chemicznych znajdujących się w produktach spożywczych, mięso i białko.
  • zakwaszamy organizm? - jest to rewelacyjne środowisko do rozmnażania się grzybów CANDIDA / bardzo często mamy białe naloty na języku i ustach, są to grzyby. Chcesz sprawdzić czy faktycznie je masz zrób prosty test. Rano gdy się obudzisz zbierz w ustach pierwszą śline i spluń do wcześniej przygotowanej szklanki z zimną wodą i pczekaj 1h. Już po 30 min jeśli masz grzyby zacznie pojawiać się zmętnienie /pajęczna/ z kuleczkami na końcach to są waśnie grzyby. Jeśli ślina się rozpuści w wodzie i nic się nie pojawi jesteśmy bezpieczni – polecam produkt rośliny który jest rewelacyjnym pogromcą bakterii, wirósów, grzybów i innych mikroorganizmów-FIN CANDIMIS - złóż zamówienie - artur.michulka@wp.pl
  • nerki nie filtrują prawidłowo? - kryształki moczu osadzają się w stawach i dlatego słyszymy tarcia i strzelania.

Polecam Wam najprostrzą i u nas dostępną metodę odkwaszenia naszych męśni i stawów naszym polskim OWSEM- ziarno. Metoda przygotowania jest prosta.

PRZYGOTOWANIE:
Weź garść owsa wypłucz 2-3 razy letnią wodą. Przygotowane ziarno zalej ½ litra zinej wody
i gotuj przez 15min. aż będzię woda wźeć po tym czasie zmniejsz gotowanie do minimum i gotuj przez następne 15 min. po ty czasie wyłącz gotwanie i przelej przez sitko przygotowaną herbatke owsianą i wypij ciepłą lub letnią.

ZDROWIA ŻYCZĘ
Artur Michułka







Formularz zamówienia - NanoSrebro

E-mail
Telefon
Wiadomość

Zadzwoń aby dowiedzieć się więcej

tel. 600 171 567


Pliki do pobrania:

Artur Michułka
tel. 0 600 171 567
e-mail: artur.michulka@wp.pl